Newcomer Retail Award

Salesforce Newcomer Retail Award

De genomineerden voor de ‘Salesforce Newcomer Retail Award’ editie 2022-2023 zijn bekend! Tijdens het juryberaad werden er maar liefst negen nieuwkomers aangedragen. Uiteindelijk zijn er drie concepten genomineerd die kans maken op de award.

De nominaties voor de ‘Salesforce Newcomer Retail Award’ zijn gebaseerd op drie criteria:
1. Niet langer dan drie jaar actief op de Belgische markt.
2. Mate van schaalbaarheid en groeiambitie;
3. Vernieuwend/origineel zijn of inspelen op een trend.

De jury bestaat uit leden van Salesforce, Eko Plaza, Hans Anders, Gondola, Steven Bollé en #teamretail. Alle juryleden hadden verschillende ervaringen met de genomineerde concepten, wat resulteerde in diverse standpunten en een mooie discussie. Uiteindelijk werden er drie concepten gekozen voor de top 3, namelijk: Lynk & Co, BBQ Experience en Miglot.

Drop & Loop

BBQ Experience biedt alle benodigdheden voor een geslaagde BBQ. Het retail concept focust zich op verschillende experiences zoals workshops, livestreams en adviessessies. Alle medewerkers hebben een horeca-achtergrond en daardoor de benodigde expertise om hun klanten te adviseren.

Bikeflip

Lynk & Co is een mobiliteitsbeweging. Het deelbare maandabonnement maakt het makkelijker voor gebruikers om een auto te delen of voor kortere periode te gebruiken. Community-building staat centraal voor het merk. De hub in Antwerpen is dan ook de plek voor leden om samen te komen.

Youseum

Miglot focust zich op gendergelijke en gepersonaliseerde parfums. De oprichter van Miglot gelooft in het effect van geuren op de stemming en helpt zijn consumenten nieuwe geuren te ontdekken die nog beter bij hun passen.

De winnaar van de prijs wordt voor vijftig procent bepaald door het juryoordeel en voor vijftig procent door de stem van het publiek tijdens de categorie uitreiking. Deze uitreiking vindt plaats op 6 oktober 2022 in Antwerpen.